Breaking Dawn

31 augusti 2010

Höstprojekt(bättre namn sökes)

Det skadar aldrig att läsa om böcker! Och nu är jag nio kapitel in på Övergivna av Michael Grant. Hunger(Andra delen i Gone-serien, Övergivna är den första)beställde jag från Kulturbutik.se för 140:-. Jag har alltid beställt från Bokus innan, men upptäckte att Kulturbutik är några kronor billigare(Med Hunger som exempel: 151:- på Bokus, 140:- på Kulturbutik.).
Så här när allt börjar på nytt under hösten: Skolan, dansen(dansar folkdans, låter hur töntigt som helst men är hur roligt som helst;)och allt helt enkelt drar igång igen, känner jag för något nytt på bloggen. Det låter hur löjligt som helst(det tycker ivilketfall jag), men jag tänkte ha ett litet projekt under hösten(sa ju att det lät löjligt...).
Jag blev en bokgalning för lite mer än ett år sedan och bokbloggen kom upp i januari. Det är alltså en del böcker som jag läst innan dess och det är ju lite tråkigt att det inte finns några recensioner till dom på bloggen, eller hur?:/ Så i höst tänker jag skriva dom. Jag kommer inte ihåg alla böckers innehåll(Vadå? Tror du jag är Einstein eller?)så det är ju ett utmärkt tillfälle att läsa om dom!:)
Dessa böcker kommer vara med i Höstprojektet(kan komma fler):
  • Sandor slash Ida av Sara Kadefors
  • Natthimmel av Sofia Nordin
  • Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo
  • Skunk av Sheba Karim
  • I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell
  • Det fattas en tärning av Johanna Thydell
Jag ska reservera alla på bibblan(Förutom Det fattas en tärning som jag har) och sedan får det bli som det bli med läsningsordningen;) iochmed alla andra böcker jag ska läsa får det nog bli flera samtidigt ibland.
Vad tycker ni om det här Höstprojektet...nää, det låter inte riktigt klokt. Namnförslag?;)

29 augusti 2010

"Syskonkärlek" av Katarina von Bredow

Ludvig och Amanda älskar varandra. Det skulle väl inte vara något problem om dom inte råkade vara syskon - men nu är dom det och känslorna växer för varje dag som går. Dom inleder ett hemligt kärleksförhållande som ger lycka och glädje men även skam, ilska och förvirring.
Ludvig går ut och träffar andra tjejer för att slippa Amanda och Amanda själv gör samma sak ett tag med Johan - men sedan tar saknaden efter Ludvig över och dagboken blir hennes närmaste sällskap.
"Leva ett normalt liv, sa han.
Ett normalt liv.
Vad i helvete är ett normalt liv?!
Jag vill vara med Ludvig. Om jag inte får vara med Ludvig så kan jag lika gärna låta bli att vara över huvud taget! Vi är ju med varandra, säger han då.
Är och är.
Vi går här och är, utan att vara det vi vill vara. Jag får inte ens ge honom en kram. Allt blir bara ännu svårare då, säger han. Lätt för honom att säga. För mig är allting ännu svårare redan.
Såg dem gå iväg tillsammans ikväll. Ludvig och Katrin. Katrin är lång och mörk och ser äldre ut än han. Katrin! Vilket jävla namn! Plommon är vad det är! Ludvig är med plommonet på bio. Jag tror att jag knallar över till Eva en sväng. Står inte ut här hemma."
Men snart tränger sej verkligheten in mellan dom.
Boken flöt på från början till slut och det fanns inga tråkiga "hack" heller. Bara mera spänning och lust att läsa vidare!
Det har snackats en del om incest(kärleksförhållanden mellan syskon, mamma-barn och pappa-barn)förhållanden och om det är bra eller dåligt.
(Min personliga åsikt: Låt åtminstånde syskon få vara ihop. Det behöver inte leda till sex, det behöver inte leda till barn och det behöver inte leda till missbildade barn. Klart slut)
Men om alla som hatar incest läste Syskonkärlek lovar jag att minst hälften av dom ändrar åsikt. Man dras verkligen med Amandas tankar och även Ludvigs reaktioner, deras olyckliga kärlek som dom aldrig kan visa upp för andra. Allt cirklar inte runt deras kärlek(Speciella Omständigheter, rajt?;)men det hade räckt gott åt mej. Det är så speciellt att man helt enkelt slukas av den.
Betyg: 9/10
Apropå:
  • Jag älskar omslaget<3
  • Jag grät i slutet:')
  • Jag tänker inte läsa Katarina von Bredows andra böcker. Jag har fått intrycket av att dom handlar om samma sak: En tjej som blir kär i en kille. I två böcker är han äldre, i två har tjejen först flyttat. Inga Speciella Omständigheter så långt ögat kan nå, Leider.

28 augusti 2010

Ett tillkännagivande

Igår kom jag fram till att jag har ett problem. Ett väldigt allvarligt. Lova att inte säga det till någon, men...
Jag läser alldeles för mycket.
Bara den här månaden har jag läst sex, snart sju böcker. Det är inte normalt för mej. Och grejen är att jag har börjat läsa böcker snabbt! Inte en trehundrasidorsbok på tre kvart(som en annan bokgalning jag känner)men på en dag. Det går inte! Jag vill inte! Jag vill ha en bok i mina tankar ett tag för att kunna fundera: Varför gjorde den personen så? Hur ska den göra nu? Kommer den att göra det eller kommer dom göra så? Ska det hända? Ska det inte hända? Osv...
Igår började jag på I det här trädet av Katarina Kieri & Per Nilsson(mamma var supersnäll och svängde förbi stadsbibblan bara för att hämta Övergivna som kommit fram, och då hade I det här trädet också gjort det. Så jag tar Gone-serien efter den. Tack mamma^^:)och läste över hälften på en enda gång. Innan jag skulle sova tvingade jag ifrån mej boken, för jag ville faktiskt ha något kvar till morgonen!
Jag är en inte så gammal bokslukare(drygt ett år), så sådana här små problem är säkert inte så ovanliga den första tiden. Men har någon där ute något tips mot att jag inte ska få sådan ångest när jag läser "för mycket"?

27 augusti 2010

"Fatta eld" av Suzanne Collins

(VARNING! Denna recension innehåller olämpligt vetande material för dom som inte läst Hungerspelen.)
En segerturné, liv i lyx och pengar och folk i mängder som älskar en väntar både Katniss och Peeta. Men Katniss - som ju trotsade Hungerspelens regler och då också regimen - har blivit en symbol för folken ute i distrikten som bara behöver minsta lilla gnista för att göra uppror mot regimen. President Snow vill dämpa oron i landet och därmed måste Katniss och Peeta fortsätta att låtsas vara de olyckliga älskande från Distrikt 12.
Men den gryende revolten är inte så enkel att förinta. Och när de 75:e Hungerspelen ska förberedas, den tredje kvartssekelkuvningen, är temat väldigt speciellt. Tanken var att Katniss skulle vara handledare åt Distrikt 12:s utvalda, men hon får följa med in på arenan en gång till...
Jag hade höga förväntningar på Fatta eld efter att ha läst Hungerspelen. Dom levde nästan upp till dom, men jag kan inte neka att jag är lite besviken. Segerturnén hoppar dom i princip över i boken och det känns nästan som i en bok som blir film när man hoppar över något viktigt - fast det här är ingen film än. Det är en bok där man har hoppat över en viktig del.
Vi tar väl alla nackdelar först, så ni slipper höra mitt gnäll sen? Bra. I slutet kändes allt lite förvirrande och jag fattade inte riktigt vad som hände när planen(som Katniss inte visste om)dök upp från ingenstans. Slut på gnället.
Hela historien är underbar och jag älskar att läsa om distrikten som gör uppror, kärlekstriangeln via Gale-Katniss-Peeta, härmskrikans symbol som den gryende revolten och Cinnas klädkollektioner vars kreativitet aldrig tar slut. Och min längtan efter Revolt tar heller aldrig slut. Jag vill ha den NU!>8D *evil*
Ehöm, host...jag kan väl bara konstatera att bokens segfaktor ligger stadigt nära 0 och att hela boken flyter på från början till slut. Rekommenderas till alla därute som hungrar mer eller mindre efter att fatta eld...och alla som inte gör det.
Betyg: 9/10
I samme serie:

26 augusti 2010

Åttan...dividera med två...mellan fyra böcker

Måndagen var min första dag i åttan. Jag har fortfarande inte kommit över chocken när jag fick mitt schema(nio-två, nio-fyra, åtta-fyra, åtta-tre, åtta-fyra, hur ska jag överleva?).
Vi hade samarbetsövningar hela tisdagen men på onsdag körde skolan igång på riktigt(åtta-fyra). Något som var kul var kemin som jag inte haft innan. Vi fick smaka på något natriummedel som såg ut som salt(saltare än saltast)och något annat som liknade socker(sötare än sötast och surare än surast. Tänk er det. Och sedan dubblar ni det några gånger. Jag var inte ensam vid handfatet efter det). Annars, inget utöver det vanliga:/
När jag var på väg hem igår fick jag världens huvudvärk och sov så fort jag var hemma. Kunde inte gå till skolan idag och har varit hemma, det blir nog så imorgon också.
Har bl.a läst igenom alla mina Ensamma Mamman-böcker;)
Igår läste jag även ut Fatta eld, men en recension är lite mycket begärt i mitt tillstånd just nu. Kan bara säga att den levde upp till mina förväntningar;)
Men jag fortsätter mellan mina fyra böcker och har läst hälften av
Syskonkärlek.
Jag älskar omslaget<3
Sedan ska jag läsa om Övergivna av Michael Grant. Den andra delen, Hunger, har ju kommit ut på svenska men det var ett halvår sedan jag läste Övergivna och jag har glömt en del sedan dess...men efter det ska jag äntligen läsa Hunger;)
Har någon av er redan läst Hunger? Eller ska ni också göra det?

23 augusti 2010

"Vampyrens märke" av P.C. Cast & Kristin Cast

Två tecken på att man håller på att bli en vampyr.
1. Man får hostattacker jämt och ständigt.
2. En död kille står vid ens skåp.
Båda två stämmer tyvärr in på Zoey Redbird. Det som hon och hennes vänner fruktar har hänt, och hon vet att hennes liv inte kommer bli detsamma från den dag hon blir märkt(alla blivande vampyrer blir märkta med en månskära i pannan).
Hon får flytta till ett Nattens Hus; En vampyrskola full av både blivande och fullvuxna vampyrer där man lever i fyra år för att utvecklas till vampyr. Ja, om man nu överlever...
Det som är både speciellt och mystiskt med Zoey är att hennes månskära redan är ifylld, något som inte ska ske förrän hon är fullvuxen(jaja, om hon blir vuxen då). Kan drömmen hon hade vara sann, att Nyx, den stora gudinnan, har gett henne speciella krafter? Är det meningen att hon ska bli en Nattens Dotter och ta över kaxiga Afrodites plats som ledare? Det finns bara ett sätt att ta reda på det...
Historien är unik och fängslande och fick mej verkligen att tycka om boken. Jag kom in i den, sakta men säkert - faktiskt så att jag knappt märkte det. Personerna beskrivs bra och jag kan inte låta bli att favorisera Damien - han är så gullig;)
En nackdel är att boken kändes för utdragen: över 300 sidor utspelar sej i fyra dygn. Jag gillar inte riktigt när böcker blir så utdragna - det sänker betyget.
En sak jag måste påpeka är att Nattens hus - vampyrskolan - påminner mej jättemycket om Hogwarts(i Harry Potter, alla som inte hänger med). Ett tag blandade jag nästan ihop dom och tänkte att Zoey börjat där...pinsamt.
Betyg: 8/10
I samme serie:
  • Vampyrens märke
  • Sveket
  • Utvald
  • Svart ängel
  • Jagad
  • Och sju böcker till ska komma ut...

22 augusti 2010

Vampyrer suger - men inte filmen

Nu har jag sett Vampyrer suger. Ärligt talat - den är mycket bättre än den första Twilightfilmen. Jag skrattade hur mycket som helst, den är verkligen superbra gjord;)
"Kan dom aldrig dö nån gång?"
Alla Twilightfans och Twilighthatare - ni måste se den!;)

Fatta eld & Vampyrer suger

Det är mycket på Bokfronten nu. Först och främst måste jag bara skriva att min älskade JordenRuntVäska(som i somras glömdes kvar på ett flyg i Berlin, åkte Oslo-Rom-Oslo)är hemma igen!:D och allt är kvar, både kläder och böcker<3(Vargbröder, Tio saker jag hatar med mig själv, Bree Tanners andra liv och I skuggan av muren, välkommna hem<3:), men det känner jag mej inte så sugen på just nu:/ men såsmåningom, absolut.
På tåget hem idag läste jag ut Vampyrens märke, och ärligt talat...den var bra, väldigt bra faktiskt, men jag hade högre förväntningar än vad jag fick. Men jag ska absolut läsa nästa del i House of Night, Sveket;)
På tåget började jag på Fatta eld av Suzanne Collins(andra delen i Hungerspelstrilogin). Jag har tänkt på att läsa den så nära inpå Revolt(den tredje delen som kommer ut i höst)som möjligt, men jag kan inte vänta längre^^ dessutom blir mitt Hungerspelsläsande ganska jämt fördelat: Hungerspelen i juli, Fatta eld i augusti och Revolt i början av oktober.
På måndag börjar åttan för mej(AAHH! BETYG!), så imorgon ska jag ta en tur på stan;) och även se Vampyrer Suger på bio med Henry. Vad beträffar trailern är det ju en riktigt bra parodi!
Ni som redan sett Vampyrer suger - hur var den? Och alla Hungerspelsnördar - levde Fatta Eld upp till era förväntningar jämfört med Hungerspelen?

20 augusti 2010

KP-lyckan återvänder

Haha, kan någon ha mer KP-tur än jag? Inte nog med att jag ska vara med i KP Pröjsar, min idol kommer vara med på Önskebilden...
Alltså, jag fick ett samtal från någon på KP igår. Hon sa att Adam Lambert kommer vara med på Önskebilden i KP 13 iår, och hon ville intervjua mej(så där som dom gör på sista sidan i varje nummer). Men god och änglavänlig som jag är sa jag att jag skulle vara med i KP Pröjsar och frågade om det var okej att vara med på båda(dumma, dumma, korkade mej). Det gick inte.
Men ändå! Adam Lambert kommer vara KP 13:s Önskebild8) det räcker gott för mej.

17 augusti 2010

"Numbers; The chaos" på svenska?

För ett tag sedan mejlade jag till Rachel Ward(som skrivit Döden i dina ögon, Numbers-serien)och skrev det här:
"Hi there!
I read your book "Numbers" in swedish(Döden i dina ögon - in english "the dead in your eyes")and I really loved the book! I just wonder - and hope - if book 2 - the chaos - will be translated to swedish?"
Ni ser själva hur bra min engelska är...xP menmen, det otroliga har hänt: Jag fick svar!!!
"Dear Aida,
Thank you so much for getting in touch. I'm really glad that you like 'Numbers.' I don't know yet whether the sequel 'Numbers: The Chaos' will be published in Sweden, but I very much hope so.
I'm halfway through writing the third, and final, book in the series. It would be great if all three could be translated into Swedish, but I will have to wait to hear from my Swedish publisher...
With all best wishes,
Rachel
x"
Så alla svenska Numbers-fans - inklusive mej - får nog vänta ett tag på en svensk fortsättning:/
Så fina omslag^^<3

Kulturkalas: Fredag, lördag och söndag

(Tisdag, onsdag och torsdags Kulturkalas kan ni läsa om här.)
Det blev ännu en tur till Delsjön på fredagen. Astrid följde med mej och vi badade ett tag, sedan gick vi upp och försökte grilla. Försökte. Tändningspappret(ellervaddetnuheter)blåste iväg och det blev lite panik med vatten...-_-' sedan tog tändstickorna slut och jag satt och surade. Men så rykte det lite från grillen...den hade tänts på! 8D Lite grann iallafall. Vi tog fram paraplyet, skyddade elden och grillade^^ sedan hoppade vi i igen. Kallt som attan först, sedan vänjde vi oss. Eller, det var väl snarade så att vi domnade och inte kände kylan längre xP
Lördagen var jag med mamma på Kulturkalaset. Vi åt thaimat vid Kungsportsplatsen(ekologisk kycklinggryta, jättegod!) och gick sedan till de europeiska marknaderna i Brunnsparken. Där fanns det ett stånd som sålde superfina väskor och smycken. Jag köpte en väska^^
Vi gick förbi ett finskt stånd som sålde vantar och ylletröjor(Det kanske är lite kallare i Finland, vad vet jag, men jag tror inte att det behövs vinterkläder där nu...), och dom hade hjortonörhängen! Och jag älskar hjorton, tyvärr finns dom inte i fina Gbgområdet:( så jag köpte ett par och sa Kiitos:)
Sedan såg vi Göteborgs Killkörs sista konsert:( ni är bäst!<3>
söndagen var det Rix FM-festival. Egentligen inga bra artister, förutom båda Erikarna, EMD och Ola. Menmen, om man motionerar när man står så har jag tränat i tre timmar;)
Kulturkalaset är slut för i år. Men jag är nöjd med min Kulturvecka!:)

16 augusti 2010

"Döden i dina ögon" av Rachel Ward

Så länge Jem kan minnas har hon sett siffror i allas ögon. Och från den dag hon såg sin mamma dö vet hon vad de betyder: Det är datumen de ska dö.
Därför undviker Jem att komma nära någon och är oftast för sej själv. Hennes mamma har redan lämnat henne. Alla andra kommer också att lämna henne. Det är bara en tidsfråga.
Men allt det där hände innan hon mötte Spider. Den långa, livliga killen som aldrig kan sitta still i två sekunder. Han är fast besluten att de ska bli vänner. Och självklart ser Jem hans siffror.
151209.
När dom lyckas fly från en terroristattack misstänks dom genast för brottet. De flyr för sina liv, men nedräkningen har börjat.
Den sista meningen var jag bara tvungen at ta från baksidetexten. Det var det som fick mej igenom hela boken - och säkert alla andra som läst den - ska Spider överleva dödsdagen?
Så, kära ni som har läst boken. Ett litet tips. Berätta inte åt höger och vänster om hur Spider överlevde/dog för dom som ska läsa Döden i dina ögon. Det förstör hela spänningen. Tack så mycket.
Nu menar jag inte att jag fick dras genom hela boken på släp av De flyr för sina liv, med nedräkningen har börjat. När jag läst halva boken var jag som skräckslagen. Precis som Jem hade jag så många frågor. Kommer dom att överleva? Kan hon påverka datumen hon ser? Eller är det kanske hon som står ivägen för alltihop? Frågor, frågor, frågor, varav några blir besvarade.
Det enda negativa jag kan komma på är att jag inte kom in i boken sådär jättesnabbt. Men det är ju inte bokens fel xP
Betyg: 9/10
I samme serie:
  • Döden i dina ögon
  • Numbers: The chaos(Engelsk titel, har inte kommit ut på svenska än)
  • (En tredje del skrivs just nu)

15 augusti 2010

Mellan...fyra böcker?

För ett tag sedan gjorde jag en beställning från Bokus, som mamma var snäll och hämtade nu när jag inte är hos henne:)
Vampyrens märke av P.C. Cast & Kristin Cast(Första delen i House of Night), Fatta eld av Suzanne Collins(andra delen i Hungerspelstrilogin)och Syskonkärlek av Katarina von Bredow är det som ligger på mitt blåa täcke, och det är nog i den ordningen jag ska läsa böckerna. Åtminstånde ska jag börja med Vampyrens märke, och sedan får jag se;)
Döden i dina ögon blev utläst idag och gud vad jag grät! En riktigt bra bok<3

14 augusti 2010

Vampyrer suger-trailer

Den här måste jag bara se!<3

Någon mer som ska se den?

13 augusti 2010

Kulturkalas: Tisdag, onsdag och torsdag

tisdagen startade Göteborgs Kulturkalas. Jag var inte där någon längre stund, men jag hann med att:
  • Titta på allt fint^^
  • Cykla smoothie. Man häller ner frukt i en mixer och trampar på, 40 spänn, men den var god!:9
  • Se Carola live! Vilket jag aldrig gjort tidigare. Hon sjöng Elvislåtar(jag kan inga...)på Götaplatsen.

onsdagen blev det inget Kulturkalas. Jag åkte till Delsjön och badade med Minna.

Lite fakta om våran badtur:

  • Klockan var halv åtta när vi kom fram
  • Det började regna, så vi la våra regnjackor över våra saker(min ide;)
  • Som sagt var så började det regna, men det var varmt när vi hoppade i
  • Vi var inte ensamma. Några killar var på bryggan och skröt om ven som hade störst bröstvårtor(Det perfekta nöjet på stranden, passar alla i familjen.)
  • Vi gick upp, åt kolor och drack vatten och skakade som attan.
  • Sedan hoppade vi i igen!

Tack för en underbar dag, Minna!

Torsdagen blev däremot en Kulturkalasdag. Jag mötte Astrid, Elin och deras mamma, sedan gick vi runt och såg på de europeiska marknaderna i Brunnsparken(rekommenderas!). Vi delade på två churros(spanska våfflor, sådana dom säljer på Liseberg på julen fast godare. Rekommenderas!)som jag beställde på spanska.(Jag kan inte spanska. Det blev så här: Ono churros. Si. *räcker fram pengarna* Gracias. Adios.x)

Jag och Astrid gick till Kanaltorget där Leve Klotet höll hus. Finfina kläder fanns där, men vi köpte inget(dyrtdyrtdyrt). Men sedan gick vi till Götaplatsen och trängde oss förbi alla för att komma fram till Odile och Carro! Sedan kom Amanda Jenssen och sjöng. Hon var bra. Det här gjorde hon:

  • Sjöng en sång tillägnad korvkiosken nere på Avenyn.
  • Sjöng massor av sånger jag inte kan.
  • Sjöng så högt att jag fick riva av blad från mitt programblad och stoppa i öronen x)
  • Sjöng Happyland!:D

I övrigt har jag nu haft över 2000 besökare på bloggen sedan februari:D och kommit halvvägs genom Döden i dina ögon. Första halvan är godkänd;) Vad tycker ni som läst den?

11 augusti 2010

"Persikosommar" av Jodi Lynn Anderson

Murphy, Leeda och Birdie är tre tjejer som alla tycker att deras liv är hemska. Murphy med alla killar som tafsar och mammans nya kille(som säkert kommer svika henne närsomhelst). Leeda som lever lyxliv med en mamma som bara bryr sej om Leedas storasyster. Birdie med mamma som lämnat pappa och henne, och den stora persikoodlingen, till sitt öde.
De tre tjejerna närmar sej varandra under de dagar de jobbar tillsammans. Till en början inte helt frivilligt, men snart kan dom inte tänka sej ett liv utan varandra. Och det är nog tur att de har varandra när Leedas syster ska gifta sej, Murhpys mammas kille flyttar in och hela persikoodlingen kommer läggas ner.
Jag gillar inte att bedöma böcker som "Tjejböcker" men jag tror att det här är en ganska typisk sådan. Då menar jag inte att killar inte kan läsa den - utan att jag inte var så förtjust i den x)
Den är väldigt bra skriven och det flöt på ganska bra. Men jag fick ofta bilden av att tjejer - även om det i det här fallet bara handlade om tre stycken - är divor som gnäller över minsta lilla grej och grinar hela tiden, alternativt att de putar med brösten inför alla killar och får dom att dåna. Inte precis vad alla tjejer gör av sina liv på, va?
Och boken lever inte riktigt upp till namnet. Persikosommar, eller orginalet Peaches - jag hade ganska höga Speciella Omständigheter-förväntningar på den här boken, för hur många böcker handlar om persikor? Inte så många. Och knappt den här heller, tyvärr.
Betyg: 6/10
I samme serie:
  • Persikosommar
  • Och sedan kom hösten
  • Ett år senare

09 augusti 2010

Bokenkät

Den här enkäten kommer från Amelies Boktips! och jag tyckte om den så mycket, så...jag snor den>:)
Senaste bokköp: Hemligheten av Suzanne McKenzie.
Senaste
bibblolånen:
Döden i dina ögon av Rachel Ward.
Senast
e utlästa boken: Persikosommar av Jodi Lynn Anderson.
Favor
ittidning: Kamratposten;) och det första jag bläddrar från är mangaserien Bleckmossen Boys som jag älskar<3
Plats
där jag helst läser: Hur tråkigt och osomrigt det än låter så föredrar jag att läsa inomhus, gärna i sängen eller någon soffa där jag kan luta mej bakåt och bara slappna av. Men jag har läst en del utomhus iår också, och det är i våran hammock^^
S
å sorterar jag min bokhylla: I sommarstugan har jag bara "aktuella" böcker, som jag läst nyligen eller ska läsa, så böckerna står inte i någon speciell ordning. Twilightböckerna har jag däremot tagit hit och radat upp ordentligt: Twilight, New Moon, Eclipse, The short second life of Bree Tanner, Så länge vi båda andas och en skrivbok till den från mitt Heliga Bokpaket:)
En bok som jag minns att jagste när jag var liten: Bert - och Suneböckerna av Sören Olsson & Anders Jacobsson. Nu har jag växt ifrån dom lite, men dom är ju fortfarande bra:) har dock inga Suneböcker utan bara Bert.
Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Det är nog en bebisbok som mina föräldrar hade när jag var liten, den heter något i stil med Babyns första år. Det var den enda boken jag inte rev sönderxD
Vad ser jag mest fram emot attsa i sommar: Sommaren är ju nästan slut:( men inte än! Jag väntar på Vampyrens märke från bokus, den är jag väldigt spänd på:3

08 augusti 2010

Böcker är kultur, men kultur är inte bara böcker...

Igår hämtade jag Döden i dina ögon från Stadsbibblan, som jag ska börja på idag:) Gårdagen och dagens morgon har jag nämligen ägnat mej åt resterna av Persikosommar. En väldigt bra sommarbok, kan jag bara medge;)
Nästa vecka pågår Göteborgs Kulturkalas, tisdag 10:e - söndag 15:e. Jag tänker då inte missa det! Nån mer som är lika smart som jag(och bor då kanske nära Sveriges framsida)?

07 augusti 2010

"Janis, den magnifika" av Johanna Nilsson

Janis är ledsen. Och förvirrad. Så förvirrad en människa bara kan bli. Hon och Emelie skulle åka till norr och hitta Det Ultimata, det hade dom bestämt. Men Emelie svek henne. Så hon måste göra det själv.
På sin resa till "norrskenet" i brorsans bil följer minnena med. Minnena av Emelie, av den hemska dagen då allt ändrades och Janis slutade att leva som innan. Men hon stöter på många saker på vägen, som fega mattförsäljare och gummor med pistoler, och Jim. Jim, som inte verkar inte riktigt klok(och erkänner det...)och följer efter henne. Jag dör utan dej, säger han. Och Janis är både emot och för tanken.
Det här är verkligen en sorglig bok. Men när jag läste ut den kändes det som att Vänta lite nu. Är det något jag har missat?. Boken är ganska tunn med stor text, så att den borde varit längre håller jag med om, för slutet förklarar inte direkt vad det är som händer sedan. Samtidigt känns det som om det inte riktigt hänt något sedan boken började: Ungefär som i Det fattas en tärning av Johanna Thydell, fast där kändes det ändå inte som om jag hade missat något.
Janis, den magnifika innehåller många tankar och tillbakablickar, men framförallt tankar. Jag hade uppskattat lite mer tillbakablickar, lite fler förklaringar - och ja, jag vet att jag bara gnäller om att boken saknar för lite. Men det är den största nackdelen som sänkte mitt betyg på boken rejält.
Språket, hela resan och meningen med den - att hitta Det Ultimata - fick mej att komma in i den tidigt. Karaktärerna är inte alltid helt trovärdiga, men inte mindre intressanta för det, och pocketomslaget är otroligt vackert.
En vacker och lite knepig bok - det är nog så jag beskriver Janis, den magnifika;)
Betyg: 6/10

06 augusti 2010

Dagens köp: En hemlighet

På väg hem från frissan idag(klippte mej, ganska snyggt faktiskt;)gick jag in i Mariaplans Bokhandel. Dom brukar ha lite utförsäljning utanför butiken, och deras böcker är oftast några kronor billigare än hos Akademibokhandeln, Bokia och dom butikskedjorna. Så det brukar vara dit jag går för att köpa sistaminutenböcker;)
Jag hittade en bok som heter Hemligheten och är skriven av Sophie McKenzie för bara 20:-, och slog såklart till!
"När Lauren börjar nysta i sitt förflutna ställs hela hennes liv på ända. Hon har alltid vetat om att hon är adopterad, men plötsligt är hon en mörk hemlighet på spåren. Kan det verkligen vara så att hon som bebis blev kidnappad från sin biologiska familj i USA och bortadopterad till England? Lauren bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Det visar sej snart att allt är betydligt mer komplicerat och mycket mer farligare än hon någonsin hade kunnat drömma om."
Låter ganska spännande, eller hur? Någon som läst den?:)

04 augusti 2010

Höstens boklängtan

Det kommer ut nya böcker hela tiden. Långt ifrån alla böcker jag läser är splitternya, de kan vara några år gamla. Men dom här - nya - böckerna som kommer ut i höst längtar jag ihjäl mej till!
Hunger
(2:a delen i Gone-serien) av Michael Grant
UTE NU!
Den första boken i serien är Övergivna.
The vampire diaries - Uppvaknandet & Kampen av L.J Smith
Utkommer: 25/8.
Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell
Utkommer: 7/9.
Johanna Thydell har skrivit I taket lyser stjärnorna och Det fattas en tärning, två böcker som båda är riktigt bra, fast jag har inte skrivit någon recension till dom.
Revolt
(3:e och sista delen i Hungerspelstrilogin) av Suzanne Collins
Den första boken i serien är Hungerspelen, den andra Fatta eld.
Utkommer 6/10.
The vampire diaries - Vreden & Återkomsten av L.J Smith
Utkommer: 20/10
Den senaste tiden har jag köpt så mycket böcker, så jag reserverar alla böcker på bibblan, förutom Vampire Diaries-böckerna som båda är pocketar med ett pris jag kan kosta på mej^^
Någon mer som törstar efter dom här böckerna? Eller efter några andra som jag inte vet om? Kommentera bara, jag vill veta!;)

Tre pocketar & Två Breaking Dawn...

Igår beställde jag Fatta eld av Suzanne Collins, Vampyrens märke av P.C Cast & Kristin Cast och Syskonkärlek av Katarina von Bredow från bokus.com, alla pocketar.
  1. Jag läste ju Hungerspelen och fastnade direkt, så att skaffa den andra boken var en självklarhet;)
  2. Vampyrens märke är jag nog en av få vampyrbitna som inte läst, men den har jag bara hört bra saker om!
  3. Syskonkärlek är en lite äldre bok, men jag vet att den har blivit stor och fått något pris i Tyskland...och Katarina von Bredow har skrivit många bra böcker, fast tyvärr inga jag har läst xP...det ska det bli ändring på!
Och en stor Twilightnyhet: Breaking Dawns andra del ska ha premiär den 16 november 2012. Ingen brådska med biljetter direkt xD men där fick vi ju bekräftat att de kommande två åren blir det Breaking Dawn på bioduken!

03 augusti 2010

"Hungerspelen" av Suzanne Collins

24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.
Så lyder Hungerspelen.
Panem - resterna av Nordamerika efter de kraftiga översvämningarna - heter landet som är indelat i 12 distrikt och styrs av den orättvisa regimen. En gång i tiden gjorde distrikten uppror mot regimen, då många dog och det fanns ett 13:e distrikt som utplånades. Som en påminnelse om att de mörka tiderna inte får upprepas skapades Hungerspelen.
En flicka och en pojke väljs ut från varje distrikt för att tävla. Totalt blir det 24 spelare, som tränas, stylas och intervjuas innan de släpps ut på arenan. Där gäller bara en regel: Den som överlever vinner...
Vid Distrikt 12:s Slåtterdag - dagen då Hungerspelens två deltagare väljs ut - står Katniss Everdeen och väntar. Väntar på det besked hon fått de senaste fyra åren; att någon annan än hon väljs ut.
Namnet som ropas upp är inte hennes.
Ändå är Katniss Everdeen en av de 24 ungdomarna som kommer kämpa för att överleva Hungerspelen.
Jag tror att jag aldrig kommit in i en bok så fort. Efter första kapitlet var jag som fast och ville bara fortsätta läsa!
Världen som Hungerspelen - själva boken, inte spelen - utspelar sej i är en blandning av medeltid fram till idag och en framtid vi inte vet om än. Skillnaderna genom Katniss perspektiv är mäktiga, med tanke på att det är den värld de flesta lever i idag. Tänkvärt.
Hungerspelen är så våldsamma som det kan bli. Först tänkte jag Herregud, hur kan man tvinga barn att gå ut och dö? men sedan ändrades det till Det här är ju spännande, jag förstår varför publiken älskar det.
Ja, det är ganska mäktigt, att en hög med papper kan ändra ens syn på saker och ting;)
Hungerspelen är en bok som jag läste ut på två dagar(Personligt rekord! Brukar inte vilja läsa ut en bok jättesnabbt, utan ha den i mina tankar ett tag).
En bok som har ändrat min syn på saker och ting. En bok som du också borde läsa om du inte gjort det!;)
Betyg: 10/10
I samme serie: