Breaking Dawn

06 mars 2010

Bibblofynd!

Var på stan med pappa idag, och det blev riktigt lyckat!
Där såg han att Stadsbibblan hade bokrea och ville gå dit och kolla. Det var Bokias böcker, och jag visste att det inte fanns några intressanta böcker förutom Twilightböckerna som jag redan har, så jag gick till ungdomsavdelningen på biblioteket istället.
Jag hittade:
 • Pojke Flicka av Terence Blacker
 • Resan som började med ett slut av Zulmir Bečević
 • Månskensvargen av Elvira Birgitta Holm

 • Jag har redan lånat Pojke Flicka för fler veckor sedan men inte hunnit läsa den. Och jag måste lämna tillbaka den på måndag:/ så jag lånade en till, hehe:P

 • Jag läste nyligen Svenhammeds journaler som jag tyckte om väldigt mycket. Jag har funderat på att läsa Zulmir Bečevićs första bok, Resan som började med ett slut. När jag hittade den på biblioteket lånade jag den utan tvekan:)

 • På "Vi tipsar om"-hyllan låg Månskensvargen. Det var bokens omslag som fångade min blick, och när jag läst baksidetexten och bläddrat lite i boken bestämde jag mej för att låna den. Den utspelar sej i Sverige på 1300-talet, vilket passar mej:) jag älskar böcker som utspelar sej i andra tider.

Jag kom på att jag dessutom har Odjuret av Ally Kennen där hemma, som jag helt glömt bort att skriva upp...just nu har jag alltså 7 böcker i min AttLäsaHög! Ganska många, men jag ska försöka att ta det lugnt med de två jag läser just nu:)

Har ni läst någon av dom böcker som jag lånat idag? Hur var dom, tyckte ni?

5 kommentarer:

 1. Månskensvargen är riktigt bra. :)

  SvaraRadera
 2. Du sa att du gillar böcker som utspelar sig i andra tider, då borde du läsa böckerna av Kim M. Kimselius om Theo och Ramona. Första är Tillbaka till Pompeji (du såg kanske att jag läste den) men det finns typ tolv till

  /Astrid :)

  SvaraRadera
 3. Jepp, det såg jag;) men min AttLäsaHög är väldigt stor just nu(och det kommer mer), så jag kommer nog inte kunna läsa någon ytterliggare bok på någon månad:/ men jag ska kolla upp Kims böcker(jag har läst lite om henne tidigare)och, såsmåningom, kanske lägga till några av henne böcker i min AttLäsaHög!

  SvaraRadera
 4. Har du läst Vargbröder av Michelle Paver?
  Om inte så borde du det! Du sa ju också att du gillar böcker som utspelar sig i andra tider. Vargbröder utspelar sig på stenåldern, men med mycket magi och spänning. Sjätte och sista delen utkommer idag!

  SvaraRadera
 5. (Till Amelie)Jag har läst den första boken för några år sedan, men jag kommer knappt ihåg något av det:P
  Jag har hört mycket om böckerna, bl.a på din blogg, och jag har funderat på att börja läsa dom. Jag tror att det blir lite senare isåfall;)

  SvaraRadera