Breaking Dawn

26 maj 2010

"Nattens begär" av Sherrliyn Kenyon

Amanda Devereaux har en helt vansinnig familj, bestående av trolldomsgalna släktingar och vampyrjägare till systrar. Hon längtar till ett normalt liv med en normal pojkvän som inte håller på med magi och övernaturligt.
Men så vaknar Amanda fastbunden med en snygg man vid namnet Kyrian. Men snart får hon reda på att han inte är någon man; Han är en Mörkerts Jägare, en odödlig krigare vars oändliga liv går ut på att döda daimoner och vampyrer. Hans uppdrag är att döda Desiderius, daimonen som planerat att attackera en av Amandas vampyrjägarsystrar men förväxlat henne med Amanda.
Amanda och Kyrian befinner sej ständigt i livsfara och får alltid vara på sin vakt, men när tiden väl går så byggs en sensuell relation mellan dom. En livsfarlig relation som riskerar bådas liv.
Historien är jättebra och hade kunnat bli lika stor som Twilight. Men boken är fullständigt ovälskriven. I det första kapitlet avslöjas så mycket att det är overkligt, vilket påminner mej om Kalle och Knase som är hemliga agenter i S.Ä.P. ANK(NäsKval7 och HaSe3, för er som är lite galna som jag;)i Kalle Ankas Pocket när alla deras ledtrådar avslöjas jättelätt. Men det här är ingen Kalle Anka Pocket, Nattens begär ska föreställa en ungdomsbok men med tanke på hur ovälskriven den är känns Kalle Anka Pockets S.Ä.P ANK mycket vuxnare.
De enda avsnitten som var välskrivna var sexstunderna. Och ja, eftersom det var de mest välskrivna bitarna så var det de bästa. Men jag stör mej på allt tjat om maskulint och kvinnligt, det blir så jävla överdrivet efter ett tag. Att hon är den vackraste kvinnan han någonsin sett i sitt 2000-åriga liv, tack, det har jag förstått för sisådär 100 sidor sedan. Att hans muskler är så slimmade och hans bula i jeansen alltid är synlig och får hene att vilja gå fram och röra vid den, vid hela honom, tack, det förstod jag också för ett bra tag sedan. 'Något annat som var tjatigt är att i princip alla, alltid, rynkar på ögonbrynen och får rynkor i pannan.
Jag vet inte om bara översättningen blev så dålig eller om Nights pleasure också är det. Men det här är en bok jag inte tänker läsa igen.
Om du vill ha en ovälskriven, tjatig och sexuell bok ska du läsa den här.
Betyg: 3/10
I samma serie:
 • Nattens begär ingår i serien Svarta jägarna där fler böcker kommer att ges ut.

6 kommentarer:

 1. Oj. En riktig sågning. Vad synd att båda böckerna som jag skickade inte levde upp till förväntningarna. Men nu vet du det i alla fall! :-)

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt att den var så ovälskriven. Man blir så besviken när en historia egentligen är lovande och så blir det pankaka av allt.

  SvaraRadera
 3. Känns som om jag borde komma igång med läsandet :P

  SvaraRadera
 4. SVAR: Tack så mycket! :D Du är så jäkla snäll!

  SvaraRadera
 5. är du säker på att de kommer fler böcker i serien svarta jägarna? i sånnafall hur många tror du? :)

  SvaraRadera
 6. SVAR: På engelska finns det flera böcker i Svarta Jägarna-serien, "The dark hunters", men jag vet inte om det kommer ut fler böcker på svenska:/ på engelska finns det uppåt 10 böcker, det står om det här: http://www.sherrilynkenyon.com/series.php?id=7

  SvaraRadera