Breaking Dawn

18 oktober 2010

Veckans Bokis - BokBloggarnas Litteraturpris

"Svenska akademien har sitt pris, förläggarna har ett och bokhandlarna ett annat. Därför känner vi på Breakfast Book Club att det bara saknas ett enda pris så här i Nobel- och Augustipristider; bokbloggarnas egna litteraturpris. Därför vill vi instifta ett sådant från och med i år 2010.

Alla svenska bokbloggare får nominera fem svenska eller utländska böcker var (de ska dock finnas översatta till svenska), utgivna från och med november 2009 till november 2010 (priset delas ut och tillkännages i samband med Stora kulturbloggprisets gala den 27 november). Böckerna ska vara poängsatta så att årets bästa får 5p (fem poäng), den näst bästa får 4 p (fyra poäng) osv. De fem titlarna med högst totalpoäng slutnomineras och alla bloggläsare kommer därefter att rösta fram vinnaren av Bokbloggarnas litteraturpris.
Nomineringstiden startar nu och pågår till och med 24 oktober. Röstningsperioden kommer att vara under två veckor i början av november. Vinnaren kommer annonseras och priset delas ut i slutet av november!"

Klicka här för att komma till BreakfastBookClub och deras inlägg om BokBloggarnas Litteraturpris

Det här tycker jag låter jätteintressant! Ni andra bokbloggare får verkligen inte missa detta!;)

Mina egna nomineringar är:

5p. Hunger av Michael Grant
4p. Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell
3p. Döden i dina ögon av Rachel Ward
2p. Det händer nu av Sofia Nordin
1p. Frost av Maggie Stiefvater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar