Breaking Dawn

11 november 2010

En inte helt frivillig överenskommelse...

Till vänster där det står vad jag läser just nu finns det en extra ruta med en extra bok: Hans majestäts drake av Naomi Novik(första delen i Temeraire-serien). OBS: Detta är fantasy. Ett litet faktum: Du kommer att dö. Ett faktum till - jag gillar inte fantasy.
Förutom Harry Potter(som är väldigt bra:)har jag inte läst fantasy alls. Drakar, älvor, magi och hela sagolandsgrejen har inte fångat mej alls och därför har jag jag hållt mej på ganska långt avstånd från fantasy.
Men!
För några veckor sedan var jag och min boktokskompis Hera på stadsbibblan och tjabblade om hur få svenska, verklighetsrelaterade böcker hon läser och hur sällan jag läser engelsk fantasy(rättare sagt om att vi aldrig gör det). Då gjorde vi en överenskommelse: Jag skulle läsa en fantasybok(jag slapp engelskan;)och hon skulle läsa en svensk verklighetsrelaterad bok.
Jag valde I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell till henne och hon valde Hans majestäts drake av Naomi Novik...ja, nu fattar ni hur det ligger. Så det är därför och bara därför som den ingår i min pågående läsning.
Jag har läst ett kapitel(32 sidor...)nu och den är väl ganska okej trots allt. Jag får fortsätta och se.
Ni som läst Temeraire-serien - vad tycker ni egentligen?

7 kommentarer:

 1. Jag har läst bok 1-2. De är bra, men väldigt tröglästa och ganska långtråkiga enligt min mening. Men de är ändå rätt bra när det händer saker. Tyvärr gjorde det tråkiga och sega i böckerna att jag inte fortsatt med serien.

  SvaraRadera
 2. Jag läser faktiskt åxå HMD nu. Jag tyckte att början var bra och mkt spännande, men tyvärr (utan att spoila!) blev det seg enligt mig, men jag tog tag i den igen och nu har jag typ 30 sidor kvar och den är spännande igen!! :D

  SvaraRadera
 3. Jag har läst den första boken, och jag gillade den inte. Den var hemskt långtråkig, och rent utsagt dålig. Men du kanske gillar den, och får upp din smak för fantasy. Det fanns faktiskt en hel drös grymt bra fantasy-böcker, framför allt på engelska!
  //A

  SvaraRadera
 4. SVAR: Har du?!??! Den är skit snygg, var har du köpt den? :D

  SvaraRadera
 5. Postade påsen idag... alldeles för sent men jag kan säga att påsen var för tjock för att gå ner i postlådan.

  SvaraRadera
 6. SVAR: ska bli spännande att höra vad du tycker om den :D

  SvaraRadera