Breaking Dawn

15 februari 2010

"Ful" av Scott Westerfeld

Tally Youngblood längtar efter sin 16-årsdag. När man blir 16 blir man opererad, man blir snygg, man flyttar till Snyggingstan och man har fest dygnet runt och umgås med andra snyggingar! Men allra mest längtar Tally efter att få träffa sin bästa vän Peris, som blev snygg för några månader sedan. Därför är det väldigt ensamt för Tally på Elevhemmet.
Men en dag då hon har smugit sej ut till Snyggingstan träffar hon Shay. Dom blir snabbt kompisar, och det visar sej att dom fyller år på samma dag! Dom kommer alltså att bli snygga samtidigt! Tror Tally. Shay pratar om att inte bli opererad, att förbli en fuling hela livet. Shay vill att Tally ska följa med henne ut i vildmarken, och fly ifrån stan. Men Tally är osäker på vad hon egentligen vill.
Jag tycker att boken var väldigt speciell, eftersom det utspelar sej långt fram i tiden, nästan i en annan värld. Man fängslas av den bild som Tally och dom andra har fått av att dom är fulingar, och att utseendet verkar spela så stor roll. Jag uppskattade även de rader som handlar om "Rostisarna", galningarna som för flera hundra år sedan bara skräpade ner, bråkade och förstörde jorden. (Fattar ni? Det är vi som är rostisarna;)
Betyg: 7/10
I samma serie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar