Breaking Dawn

18 mars 2010

"Kosmiskt" av Frank Cotrell Boyce

Liam Digby är väldigt lång för sin ålder. Han är egentligen bara ett barn, en tolvåring som ofta blir missförstådd och förvillad. Han får åka den coola attraktionen Cosmic på stan's tivoli som ingen annan i hans ålder får och blir förväxlad med den nya läraren på skolan. När Liam försöker att köpa en bil på egen hand blir hans pappa galen och installerar en GPS i Liams mobil så att han alltid vet var Liam är.
En dag får Liams pappa ett erbjudande om att bli utvald till Världens Bästa Pappa. Han struntar i det, men Liam tar tillfället i akt och låtsas vara "Mr Digby" då han anmäler sej. Han blir utvald och får åka, tillsammans med sitt barn, till Kina för att få testa på massor av exklusiva rymdattraktioner.
Tillsammans med kompisen Florida, som gått med på att spela hans dotter, åker dom dit. Men resan börjar alltmer likna en rymdresa som inte är helt riskabelfri.
Jag tycker att Kosmiskt har både bra och dåliga delar, men tyvärr överskuggas de bra av de dåliga. Handlingen var bra, men sättet som författaren skrivit det på kändes barnsligt och overkligt. Då det var känslosamt mellan Liam och Florida skrevs det som om det var en bagatell.
Men det allra värsta var slutet: Slutet som man får reda på i början av boken och som jag undrade över hela tiden när jag läste boken. I slutet av boken blir allt så overkligt som det kan bli.
Jag tror att den här boken passar bäst för dom som tycker om rymden och World Of Warcraft(Jepp, Liam spelar WoW.)
Betyg: 5/10
Apropå: Jag recenserar även den här boken i tidningen Kamratposten nummer 6/2010, med betyget 2/5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar