Breaking Dawn

14 mars 2010

"Övergivna" av Michael Grant

Plötsligt försvinner alla som är över femton år. Ingen vet vart dom tar vägen och vad som händer dom. Men i den verkliga världen kör bilar av vägen, spädbarn ligger i sina vaggor - och all ordning har försvunnit med de vuxna. Det enda man vet är att det dykt upp en stor, omöjlig barriär runt Perdido Beach och Coates som man inte kan ta sej förbi. Området innanför barriären döps om till Zonen - där alla som är under femton år kämpar för att överleva.
Sam Temple är en av de kvarlevande barnen i Perdido Beach. Han har kraften att skapa ljus - och att rentav döda. Då det sprids till några Coatselever får Sam genast fiender som vill döda honom. Tillsammans med Astrid, Peter, Edilio och Quinn kämpar han för att slå ner dom och få tillbaka freden till Zonen.
Men det är inte lång tid kvar tills Sam fyller femton. Och när man blir femton...försvinner man.
Jag tycker att boken var väldigt bra. Idén, handlingarna, personerna...allting var bra och skulle bli en perfekt bok om det inte vore för slutet. Det är bara första delen, och det kommer att komma fler böcker, men jag blev ändå besviken på slutet som man undrar på genom hela boken. Men som sagt var: Allt annat var väldigt välskrivet. Jag ska definitivt läsa nästa del när den ges ut på svenska;)
Betyg: 7/10
I samme serie:
  • Övergivna
  • Hunger
  • Lies(Engelsk titel, har inte kommit ut på svenska än)

1 kommentar:

  1. Jag tycker att slutet var bra eftersom det lämnar allt öppet och man längtar tills nästa bok! Hoppas den kommer ut på svenska snart!!! :D

    SvaraRadera