Breaking Dawn

13 september 2010

"Hunger" av Michael Grant

(VARNING! Denna recension innehåller olämpligt vetande material för dom som inte läst Övergivna.
)
Tre månader har gått sedan Zonens skapelse, föräldrarnas försvinnande och den stora striden mellan Caine och Sam. Det är inte precis bättre nu än då. Maten försvinner snabbt och de muterade djuren ger sej på dom som försöker få tag på maten som finns på fälten.
Zils vän dödades av Hunter. Hunter, missfostermördaren som en gång i tiden var Zils kompis. Fler och fler människor i Zonen utvecklar krafter och till slut skapar Zil tillsammans med några andra Människofronten. Kraftmissfostrerna ska inte bestämma, det ska de normala göra! Och alla som försvarar missfostrerna - missfosterkramarna - ska också utrotas.
Caine har dragit sej undan sedan den stora striden och kämpat mot tankarna i sitt huvud; Mörkret har tagit sej in i det och vill ta över hans kropp. Inte bara Caine är besatt. Lana och Drake som också mött Mörkret hör en röst som dom vill lyda, inte lyda, ändå lyda. Lana ger sej iväg till det fruktade gruvschaktet för att ta itu med Mörkret. En gång för alla.
Caine ser vilket kaos Sam har hand om i Perdido Beach och ser en möjlighet; Han ska stänga av kärnkraftverkets elektricitet. Då kan Sam ge honom det han vill ha mest av allt. Sam själv. Det blir dock inte så enkelt som han tror.
Tänk dej nu att allt det här händer på en gång...
Om man har läst Övergivna borde man inte ha några problem med att komma in i Hunger. Spänningen finns där hela tiden och övergav mej aldrig(Danke, Spannung!:)för så bara en sida och det är alltid något som händer.
Boken utspelar sej inte längre än under några dagar men det kändes ändå inte för utdraget. Jag vet inte om jag läst någon annan bok som visar saker ur så många olika personers perspektiv; I Hunger handlar det om minst tio stycken. Det gillade jag, iochmed kaoset som nog inte ser likadant ut i allas ögon och allt annat som inte riktigt stämmer sedan Zonen skapades.
Till skillnad från den förra boken vet man inte vad nedräkningen(en nedräkning i timmar och minuter finns till varje kapitel)betyder. I Övergivna vet man att det är den tid som är kvar till Sams 15-årsdag men vad som händer när tiden runnit ut i Hunger får man inte veta förrän det är dags.
Det är det enda negativa jag kan komma på med boken. Det skulle ha blivit - om möjligt - ännu mer spännande om man fått reda på vad nedräkningen betydde, tror jag;)
Övergivna fick en sjua av mej pågrund av det besvikna slutet. Jag kan lugnt säga att Hunger är mycket bättre och att du som ska läsa den inte kommer bli besviken;)
Betyg: 10/10
I samme serie:
  • Övergivna
  • Hunger
  • Lies(Engelsk titel, har inte kommit ut på svenska än)

1 kommentar:

  1. Och jag som inte trodde att jag kunde längta mer till den boken xD

    SvaraRadera