Breaking Dawn

12 april 2010

Vårskönt Bokbyte: Frågeformulär 1

Som jag skrivit om tidigare så är jag med i mitt allra första bokbyte någonsin(som fixas via EnBokOmDagen)och det känns väldigt spännande:) Jag har redan bestämt vilken pocket jag ska packa ner som jag själv tycker om;) vilken det är skriver jag senare på bloggen.
Personen som jag ska skicka bokpaketet till vet inte vem jag är, och jag vet inte vem personen som ska skicka till mej är. Det gör det hela mer spännande;) och för att underlätta bok-och paketinnehållsvalet fyller jag i ett av vårbytets formulär idag.
* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? Jag gillar böcker med övernaturligt, speciellt och annorlunda innehåll.(Jag kan inte riktigt säga någon genre jag brukar hålla mej till.) Jag kallar det för Speciella Omständigheter(dock inte dom i Ful-serien av Scott Westerfeld).
* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?)
  • Stephenie Meyer är min absoluta favoritförfattare. Jag har läst alla hennes böcker som kommit ut på svenska(Twilightsagan med Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta och Så länge vi båda andas och The Host-seriens första bok Genom dina ögon)och har dom hemma som både inbundna böcker och pocketar förutom Så länge vi båda andas(dock har jag den engelska Breaking Dawn men har inte läst den än).

Jag skulle hemskt gärna vilka läsa Genom dina ögon på engelska(The host)och det kommer ut en "paperback" den 13:e april som innehåller ett extrakaptiel!

  • Zulmir Bečević har skrivit två böcker(Resan som började med ett slut och Svenhammeds journaler)som jag har läst. Dom passar mej och jag tycker verkligen om dom:) Jag har läst båda två ganska nyligen och har dom inte i bokhyllan, men jag skulle gärna vilja läsa om dom:)
* Läser du på andra språk än svenska? Vilka? Jag läser allra mest på svenska och föredrar att göra det om jag inte vet så mycket om boken jag funderar på att läsa. Annars läser jag gärna på engelska och norska.
* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall? Jag har gjort det när jag var yngre men jag föredrar att läsa böcker nuförtiden.
* Samlar du på böcker av någon särskild författare? Stephenie Meyer^^
* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var? Har tyvärr aldrig gjort det men ska definitivt göra det någon gång;)
* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!) Som jag skrev tidigare, så är jag ute efter Speciella Omständigheter. Jag tycker inte om böcker där närvaron, handlingarna och händelserna är helt "normala", vanliga och ospeciella.
Några exempel på böcker med Speciella Omständigheter är Genom dina ögon av Stephenie Meyer(Själar som tar över människor), Där två hav möts av Marie-Louise Jensen(utspelar sej på 1800-talet och en ensam dotter ska hitta sin okända pappa i Danmark efter att hennes mamma dött hemma i England), Oönskad av Gemma Malley(utspelar sej i framtiden då ett LångtLivPiller uppfunnits men tack vare det finns De Oönskade som är oskyldiga slavar)och Matilda av Roald Dahl(Ett intelligent barn som har en hemlig och användbar, magisk kraft).
* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? Jag har aldrig riktigt gillat Fantasy(förutom Harry Potter-böckerna), jag vet inte varför.
* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken? Sciene Fiction(som jag aldrig riktigt fattat vad det är) och Deckare.
* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? Fyll på med sådant som du gärna vill föra fram och som kan underlätta för din hemliga bokvän! Böcker och pocketar i Pocketförlagets IRL-serie som Janis, den magnifika av Johanna Nilsson och Nattens begär av Sherrilyn Kenyon. Hemliga bokvänner och andra får ställa hur mycket följdfrågor som helst!

2 kommentarer:

  1. Åh, det ska bli kul att få sätta ihop ditt paket! Men du, du glömmer väl inte att besvara de andra frågorna också? Jag behöver ju veta vad jag ska fylla paketet med förutom böcker! Ha det så bra, vi hörs snart!/Din hemliga bokvän

    SvaraRadera
  2. Såklart jag inte glömmer det;) jag håller på och skriva det(men i utkast än så länge)och jag publicerar det mest troligt imorgon!

    SvaraRadera