Breaking Dawn

15 november 2010

Bokomslag - Hungerspelen

Böcker, böcker, böcker...det känns som om det är det enda jag skriver om nuförtiden. Inget konstigt med detta egentligen, det är ju en bokblogg. Men jag börjar bli lite trött på att bara skriva om böcker hela tiden. Så det blir inga fler Veckans Bokis och så får ni se vad som kommer nästa vecka;)
Men jag blev sugen på att jämföra bokomslag, så då gör jag det: De svenska och engelska omslagen till Hungerspelen av Suzanne Collins.
Det svenska omslaget. Det tråkiga med omslagen till Hungerspelsböckerna på svenska är att dom är likadana, förutom att man ändrat färger och titel. Av dom tre som finns tycker jag att det här är finast(dock inte baksidan). Jag får verkligen intrycket av att det här är en spännande bok.
8/10
Den svenska pocketversionen. Också väldigt fin, om inte finare: Så enkelt och ändå så effektfullt.
7/10
Den här säger mej inte så mycket. Jag är inte så förtjust i de amerikanska orginalomslagen av någon konstig anledning, men det är liksom bara svart och så text och så en guldfågel där...
4/10
Den här gillar jag! De brittiska Hungerspelsomslagen är mina favoriter för att dom är så spännande och allvarliga. Den här är inte min favorit av dom tre, det är Cathing Fire - men det här är också en av mina favoriter.
7/10
Vad tycker ni? Vilken är er favorit?

4 kommentarer:

 1. Brittisk helt klart jag älskar de brittiska omslagen mycket mer för de är så mycket finare en alla andra :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker väldigt mycket om det brittiska, men det amerikanska är ändå min favorit. Mest på grund av Katniss brosch :) De svenska tycker jag inte alls mycket om, tråkigt nog :C

  SvaraRadera
 3. Jag älskar den svenska! Den kombinerad med titeln fick mig intresserad av att ta reda på vad det var för bok.

  Pocketen känns väldigt neutral, medan den svenska känns typisk ungdomsbok.
  Den amerikanska ser ut som en vuxen krigsbok eller nåt! Skulle troligen inte ha fallit för den...
  Den brittiska är ganska okej, men den förstör mina versioner av Katniss. Hon ser ut som en 12åring! Personligen ser jag henne som 18-19. (Jag vet att hon inte är det, men ändå :)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar det svenska pocketomslaget och det amerikanska. Gillar verkligen inte det inbundna svenska omslaget, tycker att tjejen på framsidan är jätteful och hon förstör min bild av Katniss. Det brittiska har jag ingen riktig åsikt om.

  SvaraRadera