Breaking Dawn

03 november 2010

"Så värt" av Martin Jern

Recensionsex från Pocketförlaget
Aron är 15 år och har börjat nian. Det är nu allt ska hända och han ska bli någon, någon som är något, och någon som Nora, skolans snyggaste tjej, lägger märke till.
Det går väl inte precis som Aron hade hoppats och snart har han skolans tuffaste killar(inklusive Noras ex-pojkvän)mot sej. Och Nora verkar fortfarande inte lägga märke till honom! Vad gör man då?
Först blev jag ganska lockad att läsa boken, men det räckte med några kapitel för att förstå vad det var för slags bok. Storyn är bara för typisk: En person som inte har någonting och så ska den få det och då blir inget som "man har tänkt sej". Inget unikt så att säga.
Så värt utspelar sej i våran värld men på många sätt känns det inte verkligt. Allting handlar om tjejer, sex, droger och fajter. Det snackas om det som om det är det naturligaste i hela världen. Det kan sägas "Jag knullade den personen i helgen" och "Ska vi ta en joint?" helt naturligt och det gjorde mej illa till mods. Vad är det här för idioter och vad har de för idiotiska liv egentligen? Flera av dom är ju lika gamla som mej! Är det så här på riktigt är det ju hemskt, men att läsa om det kändes faktiskt inte alls bra.
Tyvärr, den här boken är ingen jag kan rekommendera till någon.
Betyg: 4/10

3 kommentarer:

  1. Svar: Läser du HoN på engelska eller svenska? Om du läser på svenska, så byt till engelska. Det är mycket bättre! Och roligare tror jag. att få veta hur alla karaktärer är :)

    SvaraRadera
  2. Den här boken verkar inte särskilt bra..

    SvaraRadera
  3. Svar: Ja, jag tycker verkligen att du ska läsa Nyckelväktarna! :)

    SvaraRadera