Breaking Dawn

07 januari 2011

"Mossvikenfruar" av Emma Hamberg

Anki är en vanlig medelålders kvinna som bor med sin man Peter i den lilla staden Mossviken. Livet flyter på för henne som det gjort i många år med sitt jobb på Lindex, klippningarna hos Linda(hon får rabatt för att dom är grannar)och de regelbundna liggen med Peter.
Tills Anki hittar en filmrulle i Peters jackficka. Den innehåller bilder på Peter. Naken. Med andra nakna kvinnor bredvid honom.
Så Anki gör slut med sitt gamla liv(inklusive Peter)och drar till Stockholm med Linda(vars man också visade sej vara ett otroget svin)där faktiskt ALLT kan hända över en natt...
Mossvikenfruar liknar Linas kvällsbok, som Emma Hamberg också skrivit, på många sätt. Lite väl mycket i handlingen men också i det lätta, roliga och igenkännande språket. Det fanns många roliga liknelsersom jag älskade, t. ex dom om Ankis pappas "brölande höfter".
Historien börjar på ett ställe och slutar på ett helt annat. Den här boken är minst av allt förutsägarbar, ett stor plus!
Slutet är väldigt Lyckliga i alla sina dar-aktigt, det är det enda i boken som kändes orealistiskt när jag läste den. Annars är den jättebra - gillar du Linas kvällsbok ska du definitivt läsa den här!
Betyg: 8/10

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den ocksa, hennes stil passar mig valdigt bra. Ser fram emot hennes "Baddaren", den verkar ocksa bra!

    SvaraRadera
  2. Jag brukar inte kolla på TV-serien så ofta, det är nog därför jag gillar böckerna mer :P
    Men jag kan säga att om man inte jämför böckerna med serierna är böckerna ganska bra på sitt eget sätt! :D

    SvaraRadera