Breaking Dawn

30 juli 2010

"The short second life of Bree Tanner" av Stephenie Meyer

Oavsett vilket språk man läser boken på handlar den om Bree Tanners liv som vampyr. Hon är med på ett hörn i boken Eclipse/Ljudet av ditt hjärta av samma författare, så om man vill förstå det mesta som sägs och inte få något avslöjat i förväg är det bäst att läsa Eclipse/Ljudet av ditt hjärta först.
Bree är bara en av många nyfödda vampyrer. Precis som dom vet Bree inte att hon - vampyren som skapat dom, vars namn inte kommer fram förrän det är försent - har skapat dom för ett syfte: En vampyrarmé som ska attackera hennes fiender och döda dom.
Men till skillnad från de andra vampyrerna har Bree hittat en vän. Diego. De upptäcker att mycket av det dom lärt sej inte stämmer och försöker lista ut vad det är hon planerar.
Bree får tillslut veta att allt dom lärt sej är en enda lögn - men då är det redan försent...
När man har läst Eclipse/Ljudet av ditt hjärta vet man hur det går i slutet av den här boken, så efter jag läst hälften sjönk spänningen ganska mycket. Det här är inte den bästa boken i Twilightsagan, men definitivt den sorgligaste.
Betyg: 6/10
I samme serie:

Av Stephenie Meyer finns också:

1 kommentar:

  1. Jag älskar Stephenie Meyer! Hon är en så bra författare. Den här boken var bra. Det var kul att få veta vad som hände på fiendens sida. (Läste Ljudet av ditt hjärta innan)
    Som du skrev är den otroligt sorglig så jag fick tårar i ögonen. Hade önskat att den var lite längre dock.
    7/10 :)

    SvaraRadera