Breaking Dawn

28 februari 2010

Nytt utseende på bloggen

UPPDATERING: Jag bestämde mej för att byta tillbaka till "Dots", min förra mall. Jag kände ändå att den passade bättre:)
(Under dagarna har jag kollat på olika mallar som finns till min blogg, eftersom jag kände att den jag hade kändes lite tråkig. Jag bestämde mej för "Tic Tac"-mallen som finns bland bloggers mallar, som jag tycker om:)
Vad tycker ni om bloggens nya utseende?)

27 februari 2010

En utläst och en påbörjad

Igår läste jag ut Svenhammeds journaler, som jag faktiskt tyckte var väldigt bra och läsvärd. Jag har påbörjat en recension av den som nog blir klar nästa vecka;)
Som jag skrivit tidigare, så ska jag börja att läsa Kosmiskt av Frank Cottrell Boyce nu när jag har läst ut Svenhammeds journaler. Jag har än så länge bara hunnit läsa baksidetexten och kollat lite på nätet, och handlingen verkar bra:)

"Så länge vi båda andas" av Stephenie Meyer

Edwards löfte om ett liv för evigt till Bella har ett villkor: Att Bella gifter sej med honom. Innan förvandlingen åker dom iväg på en smekmånad, under den sista tid som Bella är människa. Men efter några veckor märker Bella att det är något som inte stämmer med hennes kropp. Hon är gravid, men inte med ett människobarn. Bella har en halvvampyr i sin mage. Hon och Edward åker tillbaka till Forks för att först låta Charlisle ta bort fostret ur magen, men när Bella vägrar att göra abort inleds en helt annan plan.
Jacob och hans stamm har fått reda på det och tycker att Bella utgör ett för stort hot för dom. Dom bestämmer sej för att döda Bella. Jacob vägrar att göra det, och tillsammans med Leah och Seath rymmer han till Cullens för att att skydda dom mot de andra varulvarna. En sak är säker: Bella kommer att föda barnet. Men kommer hon att överleva? Och isåfall, som människa?
Jag tycker att man blev lika fängslad av den här boken som de tidigare i Twilightserien. Jag ville bara fortsätta läsa hela tiden! Jag grät när Edward sa: "Farväl, Jacob. Min bror." Eftersom jag är Team Jacob uppskattade jag den delen av boken då Jacob berättade:)
Betyg: 8/10
I samme serie:

Av Stephenie Meyer finns också:

26 februari 2010

Nu går det att kommentera!

UPPDATERING: Nu ska det gå att kommentera alla inlägg på bloggen!
Innan har det inte gått att kommentera mina inlägg, vilket jag upptäckte idag. Jag vet inte hur jag ska göra för att kunna kommentera de äldre inläggen, men från och med det här inlägget kommer man att kunna kommentera alla inlägg.

25 februari 2010

Bok att recensera till KP

Jag är inte bara bokbloggare, utan även recensent i tidningen Kamratposten. Idag fick jag hem min första bok att läsa och recensera: Kosmiskt av Frank Cottrell Boyce!
Jag ska börja läsa den så fort jag har läst klart Svenhammeds journaler, vilket är snart.
Jag har väldigt många böcker i AttLäsa-högen på lager just nu...

Bokrea 2010

Idag började bokrean och jag hittade två fynd!:D
Efter skolan åkte jag till Avenyn med en kompis som också ville kolla på bokrean. Vi gick in på Akademibokhandeln, Pocketshop och Bokia. Det fanns inga bra ungdomsböcker på rea, förutom Twilightböckerna som vi båda har. Vi gick till café Junggrens efteråt, så bokrundan var lyckad trots allt:)
På väg hem passerade jag Mariaplans Bokhandel i Majorna, där jag bor. Jag gick in för att kolla på bokrean, och dom hade flera hyllor med bara ungdomsböcker! Och det var inte bara Twilight: Bland reaböckerna fanns Ful av Scott Westerfeld och Där två hav möts av Marie-Louise Jensen!

"Där två han möts" kostade 39:- och "Ful" kostade 49:-.´

Jag hade helt glömt bort att lägga till Där två hav möts på Kommande Recensioner-listan! Nu finns den där;)

Har du några bokreatips? Skriv i kommentarnerna:)

22 februari 2010

Bokläxa: "The woman in black" av Susan Hill

På engelskan idag fick jag höra att vi skulle ha en läxa till nästa vecka. Det var inte vilken läxa som helst. Vi skulle läsa en skönlitteratur på engelska!

Det är dock den mer lättlästa verisonen, eftersom vi tog av skolans böcker som är ganska lättlästa. Den är 57 sidor lång. Vi ska göra en sammanfattning av själva boken, om vad den handlar om och vad vi tyckte om den. På engelska...(suck)

Jag har redan hunnit läsa tre kapitel, och hittills är den väldigt bra. Om den är det hela vägen ska jag nog läsa orginalet också.

(Men om jag hade kunnat, och om vi hade haft mer tid, skulle jag ha tagit "Breaking dawn" av Stephenie Meyer, som jag har som (stor!)pocket<3)

Så nu läser jag inte bara "Svenhammeds journaler" och "Övergivna", utan även "The woman in black" av Susan Hill.

19 februari 2010

"Genom dina ögon" av Stephenie Meyer

Jorden har ockuperats av Själarna, en art som kontrollerar och tar över människors sinnen. Själarna lever då i deras kroppar, och kroppens förra ägare försvinner.
Vandraren, en av de invaderande Själarna, har bott på många olika planeter innan, och ska nu ta över en människokropp för första gången. Hon har alltid vetat hur svårt det kommer bli att ta över en människas kropp: De starka känslorna och tydliga minnerna är fruktansvärda. Men när hon har vaknat upp i sin nya människokropp upptäcker Vandraren något hon inte räknat med: Kroppens förra ägare vägrar att släppa taget.
Melanie Stryder, den förra ägaren av kroppen, finns alltid i Vandrarens huvud. Hon känner Vandrarens tankar och känslor, liksom Vandraren känner hennes. Dom hatar varandra från första början. Men efter ett tag kommer dom närmare varandra. Deras tankar och känslor smälter samman, dom blir allt mer överens om saker och ting. Melanie fyller Vandrarens minne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som är på flykt ifrån Själarna. Till slut rymmer dom ut i vildmarken för att hitta honom - en farlig färd som riskerar bådas liv.
Jag tycker att den har boken är fantastisk! När jag fick reda på att Stephenie Meyer skrivit ännu en bok, tvekade jag inte att läsa den. Det är en av dom bästa böcker jag någonsin har läst. Den är gripande, känslomässig och en riktig bladvändare. Det finns många avsnitt i boken som jag älskar, och helt enkelt inte kan beskriva! Men jag kunde inte lägga ifrån mej boken när jag väl kom in i den(efter några kapitel).

Apropå:

Betyg: 10/10

I samma serie:
  • The Soul(Engelsk titel, har inte kommit ut än)
  • The Seeker(Engelsk titel, har inte kommit ut än)
Av Stephenie Meyer finns också:

"Så länge vi båda andas" som pocket den 4 juni!

Den sista boken i Twilightsagan, Så länge vi båda andas, kommer att ges ut som pocket den 4 juni i år! Jag ska definitivt köpa den;)
Jag har läst hela Twilightsagan, men bara recenserat de tre första böckerna. Det har helt enkelt inte blivit av med att skriva den fjärde. Men nu har jag satt upp "Så länge vi båda andas" på "Kommande Recensioner"-listan, så snart kommer det att finnas en recention till den;) (Källa: TwilightSweden.se)

"Mitt extra liv" av Johan Unenge

I den lilla staden Hellevik lever det flyktingar på rymmen. Polisen jobbar dygnet runt och tidningarna skriver om det för fullt. Det är inte något som bekymrar huvudpersonen(som man aldrig får veta namnet på). Han umgås med sin spelgalna kompis Ubbe och försöker att närma sej Alva, den snyggaste tjejen i skolan.
En dag knackar det på dörren där hemma. Huvudpersonen går och öppnar dörren.
Utanför den står det en flykting som ber om att få komma in.
Och plötsligt har Huvudpersonens liv svepts in i allt som kan tänkas ha med rasism att göra. Hur blir det med kompisarna, när han ser att det dom tycker är fel?
Jag tycker att den här boken var någorlunda bra. Ibland läste jag texten i boken bara för att komma fram till seriehandlingarna; Det var dom som var mest händelserika i boken.
När boken slutade tvärt blev jag förvånad. Det blev så abrupt. Samtidigt fick jag en hel del tankar och tankeställningar, om allt som har hänt i boken.
Kort sagt så är det en lite förvirrande bok med många tankeställare. Den är värd att ge en chans.
Betyg: 6/10

15 februari 2010

"Ful" av Scott Westerfeld

Tally Youngblood längtar efter sin 16-årsdag. När man blir 16 blir man opererad, man blir snygg, man flyttar till Snyggingstan och man har fest dygnet runt och umgås med andra snyggingar! Men allra mest längtar Tally efter att få träffa sin bästa vän Peris, som blev snygg för några månader sedan. Därför är det väldigt ensamt för Tally på Elevhemmet.
Men en dag då hon har smugit sej ut till Snyggingstan träffar hon Shay. Dom blir snabbt kompisar, och det visar sej att dom fyller år på samma dag! Dom kommer alltså att bli snygga samtidigt! Tror Tally. Shay pratar om att inte bli opererad, att förbli en fuling hela livet. Shay vill att Tally ska följa med henne ut i vildmarken, och fly ifrån stan. Men Tally är osäker på vad hon egentligen vill.
Jag tycker att boken var väldigt speciell, eftersom det utspelar sej långt fram i tiden, nästan i en annan värld. Man fängslas av den bild som Tally och dom andra har fått av att dom är fulingar, och att utseendet verkar spela så stor roll. Jag uppskattade även de rader som handlar om "Rostisarna", galningarna som för flera hundra år sedan bara skräpade ner, bråkade och förstörde jorden. (Fattar ni? Det är vi som är rostisarna;)
Betyg: 7/10
I samma serie:

14 februari 2010

"Oönskad" av Gemma Malley

Berättelsen utspelar sej år 2140, då forskarna har framtagit ett så kallat Långtlivpiller. Alla som äter det lever för evigt och blir aldrig sjuka. Därför är det förbjudet att skaffa barn så att inte jorden ska bli överbefolkad. De som gör det ändå sätts i fängelse, och barnen flyttas till olika anstalter som De Oönskade. Anna är en av dom.
Anna har bott på anstalten Grange Hall i hela sitt liv, tillsammans med andra Oönskade. Men en dag kommer Peter. Han säger att han har träffat hennes föräldrar, och att de vill ha henne tillbaka. Peter vill att Anna ska fly med honom bort från Grange Hall, till hennes gömda föräldrar.
Jag tycker att den här boken är underhållande och gripande hela tiden förutom slutet som blev för abrupt. Det kändes som om det bara slutade, utan några förklaringar på hur vissa saker låg till.
I övrigt var den en riktig bladvändare.
Betyg: 7/10